Ciasto bananowe

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 6 łyżek śmietany
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody

Masa:

  • 2-3 banany
  • 1/2 l mleka
  • 1 budyń
  • 1 szklanka cukru
  • 2 cukry waniliowe
  • 1 kostka masła

Przygotowanie

Ciasto zagnieść, podzielić na 7 części.

Uformować kulki i rozwałkować.

Upiec każdy.

Ugotować budyń, letni wymieszać z tłuszczem i zmiksowanymi bananami.

Placki przełożyć kremem.

Ciasto można polać polewą.

Włożyć do lodówki.

Najlepsze jest po 3 dniach.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *