Biszkopt chiński

Składniki

  • 20 dag masła
  • 12 dag cukru pudru
  • 4 żółtka
  • 4 białka (piana)
  • 13 dag mąki pszennej
  • 12 dag mąki ziemniaczanej
  • 1 dag masła do smarowania formy
  • 1/2 proszku spulchniającego
  • 2 kopiaste łyżki mielonej kawy palonej

Przygotowanie

Masło ucierać, dodając po 1 żółtku i po trochu cukru, wymieszać z kawą i proszkiem spulchniającym.

Ubić białka na pianę, wymieszać z masą żółtkową i mąką.

Biszkopt wyłożyć do długiej, wąskiej, dobrze wysmarowanej masłem formy keksowej i upiec w piekarniku niezbyt gorącym (ok. 40 minut).

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *