Babka z bakaliami

Składniki

  • 5 jajek
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 2 budynie waniliowe śmietankowe (40 g)
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 3/4 kostki margaryny
  • 4-5 łyżek bakalii

Przygotowanie

Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę.

Dodać przesiane mąkę, budyń i proszek do pieczenia.

Połączyć za pomocą miksera.

Wlać letnią rozpuszczoną margarynę.

Połączyć.

Dodać oprószone w mące bakalie.

Wymieszać i wlać do podłużnej formy keksowej.

Piec przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 175°C.

Po upieczeniu udekorować babkę według uznania.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *