Składniki
- 5 jajek
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 szklanka mąki tortowej
- 2 budynie waniliowe śmietankowe (40 g)
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 3/4 kostki margaryny
- 4-5 łyżek bakalii
Przygotowanie
Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę.
Dodać przesiane mąkę, budyń i proszek do pieczenia.
Połączyć za pomocą miksera.
Wlać letnią rozpuszczoną margarynę.
Połączyć.
Dodać oprószone w mące bakalie.
Wymieszać i wlać do podłużnej formy keksowej.
Piec przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 175°C.
Po upieczeniu udekorować babkę według uznania.