Babka puchowa

Składniki

  • 6 jajek
  • 2 szklanki cukru
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 25 dag margaryny lub masła
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 łyżek oleju
  • 1 łyżka octu

Przygotowanie

Masło utrzeć z cukrem, po czym wbijać kolejno jaja.

Do utartej masy wsypać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z pszenną i proszkiem do pieczenia, wlać olej i na końcu ocet.

Dokładnie wymieszać i wlać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką.

Piec 40 minut.

Jeszcze ciepłą można posypać cukrem pudrem i udekorować.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *