Babka budyniowa

Składniki

  • 3 budynie waniliowe
  • 1 i 1/2  szklanki cukru
  • 1 i 1/2  szklanki śmietanki
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 6 jaj
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder

Przygotowanie

Utrzeć żółtka z cukrem, partiami wsypywać na przemian budyń, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewać śmietankę.

Na koniec dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać.

Ciasto wyłożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem.

Wstawić do nagrzanego piekarnika.

Piec około 45 minut.

Ciepłą babkę posypać cukrem pudrem

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *