Babka bananowa

Składniki

  • 2 duże banany zmiksowane na papkę
  • 1 szklanka oleju
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów lub migdałów
  • cukier waniliowy

Przygotowanie

Jajka utrzeć z cukrem, potem dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem.

Następnie dodać mąkę i olej.

Na koniec banany i orzechy.

Piec w wysmarowanej blaszce, podłużnej jak na pasztet.

Piec około 40-45 minut w temp. 180°C.

Posypać cukrem pudrem lub zrobić lukier.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *