Budyń piegowaty

Składniki

  • 1 torebka budyniu z cukrem (śmietankowy, waniliowy, bananowy, czekoladowy, migdałowy)
  • 1 łyżka masła lub margaryny
  • 20 dag czarnych jagód
  • bita śmietana (może być w sprayu lub z torebki)

Przygotowanie

Jagody przebrać.

Budyń przygotować we­dług przepisu, zagotowując mleko z tłu­szczem.

Gotowy budyń ostudzić do tem­peratury pokojowej.

Budyń wymieszać z ja­godami i rozłożyć do małych miseczek.

Ostudzić.

Przed podaniem przybrać klek­sami bitej śmietanki.

Zamiast czarnych ja­gód można wykorzystać inne drobne owo­ce: porzeczki, poziomki lub maliny.

 

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *