Brzoskwinie w kremie

Składniki

  • 1 puszka brzoskwiń (850 ml)
  • 35 dag twarożku mascarpone
  • 15 dag jogurtu naturalnego
  • 5 dag polewy czekoladowej
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 2 łyżki cukru
  • 20 ml likieru pomarańczowego
  • 1 torebka suszonej skórki pomarańczowej

Przygotowanie

Brzoskwinie osączyć.

Polewę czekoladową mieszając stopić w kąpieli wodnej.

Mascarpone wymieszać z jogurtem.

Dodać cukier, cukier waniliowy, likier i suszoną skórkę pomarańczową.

Utrzeć.

Do pucharków włożyć pokrojone brzoskwinie, zalać kremem mascarpone.

Udekorować czekoladą.

1 Comment

  1. Dlaczegoja

    Kiedyś uwielbiałam to danie, ale jakiś czas temu postanowiłam się odchudzić. Kiedy zaczęłam jeść mniej słodkiego i przestałam słodzić herbatę, to całkowicie odzwyczaiłam się od słodkości i jak ostatnio wzięłam to do ust, to dosłownie wyplułam. Nie dlatego, że niedobre, ale za słodkie. Ale to chyba dlatego, że moja mama wsypała więcej cukru, niż powinna. Następnym razem sama spróbuję to przygotować i opiszę wrażenia. I napiszę ile cukru wsypałam.

    Reply

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *