Babeczki owocowe

Składniki

  • 2 szklanki mąki krupczatki
  • 100-150 g margaryny
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 2 żółtka
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Nadzienie:

  • 250 g owoców
  • opakowanie budyniu waniliowego
  • 1/2 litra mleka

Przygotowanie

Składniki na ciasto posiekać nożem, a następnie zagnieść ręką, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 minut.

Wylepić babeczki, foremki ułożyć na blasze i wstawić do gorącego piekarnika (około 200°C) na 15-20 minut.

Budyń przyrządzić według przepisu na opakowaniu i lekko ostudzić.

Wystudzone babeczki na pół godziny przed podaniem napełnić budyniem i udekorować owocami.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *