Babeczki karmelowe

Składniki

  • 30 dag mąki
  • 10 dag masła
  • 10 dag margaryny
  • 3 żółtka
  • 10 dag cukru pudru
  • 1 puszka słodzonego skondensowanego mleka
  • orzechy włoskie

Przygotowanie

Z mąki, masła, margaryny żółtek i cukru zagniatamy ciasto i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. W garnku z wodą gotujemy mleko w puszce 2,5 godziny. Puszka musi być przykryta wodą.

Foremki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto rozwałkujemy na grubość 1 cm i wykładamy nim foremki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 °C na złoto. Wyjmujemy.

Mleko chwilę ucieramy mikserem. Masą wypełniamy babeczki, a wierzch posypujemy posiekanymi orzechami.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *