Zielona fasolka po prowansalsku

Składniki

(6 porcji)

  • 450 g zielonej fasolki szparagowej
  • 2  szklanki pokrojonych pomidorów (bez nasion)
  • 1  cebula (pokrojona w drobną kostkę)
  • 3 łyżki masła lub oleju
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz

Przygotowanie

Obrać fasolkę.

Gotować w osolonej wodzie przez 10 minut.

Nie dopuścić do wystygnięcia.

Rozgrzać masło w rondlu.

Dodać cebulę i czosnek.

Podsmażyć do miękkości.

Dodać pomidory i przyprawy.

Gotować na małym ogniu przez 5 minut.

Dodać do fasolki.

Wymieszać.

Podawać gorącą.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *