Zapiekanka z cukinią

Składniki

  • 2 cukinie (60-70 dag)
  • łyżka mąki
  • 20 dag pieczarek
  • 2-3 pomidory
  • 10 dag żółtego sera
  • natka pietruszki
  • olej
  • vegeta
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Cukinie myjemy, kroimy w plastry, obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju. Następnie układamy w żaroodpornym naczyniu-jeden plaster obok drugiego.

Pieczarki oczyszczamy, drobno kroimy i podsmażamy. Przykrywamy nimi krążki cukinii.

Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w plastry. Układamy na pieczarkach i oprószamy przyprawami. Posypujemy posiekaną natką pietruszki i startym żółtym serem. Zapiekamy w temp. 180 °C ok. 15 minut.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *