Zapiekanka czosnkowo-pomidorowa

Składniki

(2-4 porcje)

  • 1 bagietka o długości 30 cm
  • 4 łyżki masła czosnkowego
  • 2 szklanki pomidorów (drobno posiekanych i odsączonych)
  • 1/2 szklanki zielonej papryki (pokrojonej w drobną kostkę)
  • 1/2 szklanki cebuli (pokrojonej w drobną kostkę)
  • 2 szklanki tartego sera Cheddar

Przygotowanie

Bagietkę przekroić wzdłuż.

Na patelni zeszklić delikatnie na maśle czosnkowym cebulę, zieloną paprykę i pomidory.

Rozsmarować nadzienie na połówkach bułki.

Posypać serem.

Zapiekać przez 2 minuty.

Podawać gorące.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *