Szpinak w cieście

Składniki

  • 30 dag mrożonego szpinaku
  • 1 opakowanie gotowego mrożonego ciasta francuskiego
  • 16 kostek białego sera marynowanego w oliwie z ziołami
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 mini kostka czosnkowa
  • sól
  • pieprz mielony

Przygotowanie

Rozmrozić ciasto francuskie i pociąć na 8 kwadratów.

Szpinak podsmażyć na maśle.

Doprawić solą, pieprzem i przyprawą czosnkową.

Na każdy kwadrat ciasta położyć porcję szpinaku i 2 kawałki białego sera.

Ciasto zlepić w dowolny sposób.

Posmarować roztrzepanym żółtkiem.

Piekarnik rozgrzać do 200°C.

Piec 15-30 minut (aż będą złote).

Podawać na ciepło.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *