Szparagi zapiekane

Składniki

  • 1 kg szparagów
  • 1 szklanka mleka
  • 2,5 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka utartego żółtego sera
  • 3 jajka
  • cukier
  • cytryna
  • koperek zielony

Przygotowanie

Oczyszczone i opłukane szparagi pokrajać w kostkę i ugotować w małej ilości wody.

Zasmażyć na jasno mąkę z tłuszczem i rozprowadzić mlekiem z dodatkiem wywaru ze szparagów.

Gdy sos trochę ostygnie, dodać sok z cytryny, żółtka i utarty ser.

Zalać szparagi, wymieszać, pokryć pianą ubitą z białek i zapiec w piekarniku (najlepiej zapiekać w małych foremkach).

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *