Surówka z brukselki z rodzynkami

Składniki

  • 30 dag brukselki
  • 2 cebule
  • 5 dag rodzynków
  • 1/2 szklanki sosu majonezowego
  • 6 łyżek posiekanej naci pietruszki i bazylii
  • 1 łyżka sosu keczup
  • sok z cytryny
  • sól
  • cukier

Przygotowanie

Rodzynki przebrać, umyć i osuszyć.

Majonez wymieszać z keczupem i posiekaną pietruszką.

Cebulę obrać, opłukać, rozdrobnić na szatkownicy i od razu wymieszać z sosem.

Brukselkę oczyścić z pożółkłych lub uszkodzonych listków.

Umyć, osuszyć i drobno poszatkować, mieszając natychmiast z sosem.

Wymieszać składniki i przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i odrobiną cukru.

Wyłożyć na salaterkę, posypać rodzynkami i podawać.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *