Surówka z białej kapusty i ogórka kwaszonego

Składniki

  • 20 dag kapusty białej
  • 10 dag ogórka kwaszonego
  • 10 dag marchwi
  • 10 dag cebuli ( około 2 szt.)
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • cukier

Przygotowanie

Kapustę cienko poszatkować, lekko posolić i odstawić na 20 minut pod przykryciem.

Ogórki obrać i pokroić w kostkę.

Obrane cebule przeciąć na pół i pokroić w cienkie półplasterki.

Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o średnich otworach.

Koperek umyć, osączyć z wody i drobno pokroić.

Wszystkie składniki połączyć z majonezem.

Dodać sól i cukier do smaku.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *