Surówka natolińska

Składniki

  • 3-4 spore główki cykorii
  • 3-4 cebule (najlepiej czerwone)
  • 2-3 duże kwaskowate jabłka
  • 1 duży pączek natki pietruszki
  • 1/2 szklanki naturalnego jogurtu
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Cykorie podzielić na listki, umyć i po­kroić na kawałki o długości 1-2 cm.

Cebulę drobniutko posiekać, czosnek zmia­żdżyć lub drobniutko posiekać.

Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce z dużymi otworami, natkę pietruszki drobniutko po­siekać.

Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.

Jogurt zakwasić sokiem z cyt­ryny, zalać surówkę.

 

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *