Sałatka zaściankowa

Składniki

  • 50 dag kiszonej kapusty
  • 1-2 buraki
  • 1 puszka konserwowej białej fasolki (40 dag)
  • 1 kwaskowate jabłko
  • 2- 3  łyżki chrzanu (może być ze słoiczka)
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • oliwa lub olej
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Buraki ugotować w mundurkach, ostu­dzić, obrać i pokroić w drobną kost­kę.

Jabłko obrać, usunąć gniazda nasien­ne i pokroić w niewielką kostkę.

Kapustę rozdrobnić.

Fasolkę odsączyć z zalewy.

Wszystkie składniki wymieszać z chrza­nem i trzema łyżkami oliwy.

Doprawić do smaku.

 

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *