Pomidory zapiekane z serem

Składniki

  • 100 g pomidorów
  • 200 g żółtego ostrego sera
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajko
  • koperek i natka pietruszki (posiekane)
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem.

Pomidory umyć i pokroić w plastry.

Następnie ułożyć je w naczyniu, po czym oprószyć solą i pieprzem.

Ser zetrzeć na tarce z grubym oczkiem i wymieszać go z jajkiem.

Ułożyć w kilku miejscach na pomidorach.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekać do stopienia się sera.

Po upieczeniu posypać koperkiem i natką pietruszki.

1 Comment

  1. Kaspir

    Wygląda super takie danie, zapisuję sobie.

    Reply

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *