Pomidory w cieście

Składniki

  • 4 pomidory
  • posiekane koperek
  • natka pietruszki
  • bazylia
  • 100 ml śmietany
  • szczypiorek
  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia

Ciasto:

  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 1/2 szklanki mleka
  • łyżeczka soli
  • szczypta gałki muszkatołowej

Przygotowanie

Ciasto: żółtka mieszamy z mąką i mlekiem. Białka ubijamy na sztywno i mieszamy z ciastem. Doprawiamy solą i gałką muszkatołową.

Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w plastry. Oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w zieleninie i zanurzamy w cieście. Smażymy na oleju z obu stron.

Śmietanę mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i dekorujemy pomidory.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *