Składniki
- 1 duża cukinia (1 kg)
- 25 dag kukurydzy z puszki
- 20 dag startego żółtego sera
- 2 łyżki gęstej śmietany (30%)
- 2 łyżki masła
- 2 jajka
- 1 łyżka posiekanej zieleniny (estragon)
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Cukinię umyć, przekroić na pół, wybrać część miąższu, zostawiając 2 cm miąższu przy skórce.
Połowę odsączonej kukurydzy zmiksować z wydrążonym miąższem cukinii, jajkami i śmietaną na gładki krem.
Wymieszać z estragonem, startym żółtym serem, pozostałą kukurydzą.
Doprawić.
Napełnić kremem połówki cukinii.
Piec w nagrzanym piekarniku (200°C) około 30 minut.
Podawać z sosem, np. pomidorowym.