Krążki cebuli

Składniki

(6 porcji)

  • 2 duże cebule
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 4 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • biały pieprz

Przygotowanie

Pokroić cebulę w krążki o grubości 1 cm.

Przesiać razem 1 szklankę mąki, proszek do pieczenia i przyprawy.

Wybić jajko do mleka.

Wymieszać z mąką.

Oprószyć krążki resztą mąki.

Następnie zanurzuć w rzadkim cieście.

Rozgrzać olej do 183°C.

Kłaść krążki na olej.

Smażyć do zrumienienia ze wszystkich stron.

Wyjąć i osuszyć na papierowym ręczniku.

Podawać na gorąco.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *