Kotlety z kalafiora

Składniki

  • 2 średnie kalafiory
  • 3 jajka
  • średnia cebula
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

Kalafiory gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, hartujemy w zimnej i studzimy. Rozdrabniamy.

Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do kalafiorów. Wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagęszczamy bułką tartą i dokładnie mieszamy.

Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Podajemy na ciepło.

Kotlety powinny mieć zwartą konsystencje.

1 Comment

  1. Jolanta

    Uwielbiam kalafior, a te kotlety są przepyszne:) Mniam:)

    Reply

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *