Kotlety ryżowe z kalafiorem i tofu

Składniki

  • 120 g ryżu
  • 150 g tofu
  • 300 g kalafiora
  • 1 cebula
  • 0,4 l bulionu warzywnego
  • 2-4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • szczypta sproszkowanego chili oraz kminku
  • ziarna sezamu lub siemię lniane
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Do przygotowanego wywaru warzywnego dodać podzielony na małe różyczki kalafior oraz ryż.

Cebulę i czosnek pokroić i podsmażyć.

Dodać do reszty składników.

Całość gotować około 15 minut.

Po zdjęciu z ognia przełożyć składniki do kielicha z mikserem i dodać pokrojone tofu.

Przyprawić i zmiksować.

Do masy dodać bułkę tartą.

Wymieszać i uformować kotlety, które należy następnie obtoczyć w ziarnach sezamu lub siemienia lnianego.

Usmażyć na złoto z obu stron.

1 Comment

  1. Mikors

    To brzmi nawet bardzo smacznie, wypróbuje

    Reply

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *