Składniki
- 120 g ryżu
- 150 g tofu
- 300 g kalafiora
- 1 cebula
- 0,4 l bulionu warzywnego
- 2-4 ząbki czosnku
- 2 łyżki bułki tartej
- szczypta sproszkowanego chili oraz kminku
- ziarna sezamu lub siemię lniane
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Do przygotowanego wywaru warzywnego dodać podzielony na małe różyczki kalafior oraz ryż.
Cebulę i czosnek pokroić i podsmażyć.
Dodać do reszty składników.
Całość gotować około 15 minut.
Po zdjęciu z ognia przełożyć składniki do kielicha z mikserem i dodać pokrojone tofu.
Przyprawić i zmiksować.
Do masy dodać bułkę tartą.
Wymieszać i uformować kotlety, które należy następnie obtoczyć w ziarnach sezamu lub siemienia lnianego.
Usmażyć na złoto z obu stron.
To brzmi nawet bardzo smacznie, wypróbuje