Kalarepa w kwaśnej śmietanie

Składniki

(6 porcji)

  • 675 g kalarepy
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • sól

Przygotowanie

Obrać kalarepę i pokroić w kostkę.

Gotować we wrzącej, osolonej wodzie, aż będzie miękka.

Rozetrzeć na purée.

Wymieszać z przyprawami i kwaśną śmietaną.

Podawać na gorąco.

1 Comment

  1. Arek

    Bardzo sceptycznie podchodziłem do tej potrawy, jednak po jej spróbowanie mój sceptycyzm całkowicie zniknął. Nie ma to jak pomysły mamy na gotowanie. To już trzecia potrawa, którą moja mama wzięła z tej strony i która była wyśmienita. Jak wezmę ślub, rozkażę mojej żonie nauczyć się tego portalu na pamięć 😀

    Reply

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *