Kabaczek na jarzynkę

Składniki

  • 1 dorodny kabaczek
  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki keczupu
  • musztarda
  • mielona słodka papryka
  • cukier
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Obrany ze skóry, pozbawiony miąższu kabaczek pokroić w kostkę.

Cebulę pokroić w cienkie piórka, czosnek posiekać.

Na rozgrzanym oleju podsmażyć kabaczek, czę­sto mieszając (powinien się lekko zrumienić).

Na oddzielnej patelni podsmażyć cebulę i czosnek, gdy się zeszklą, dodać koncentrat, keczup, przyprawy.

Podlać 2 łyżkami wody i zagotować.

Całość połączyć z kabaczkiem i trzymać na niewielkim ogniu, pod przykryciem, od czasu do czasu potrząsając naczy­niem.

Po 10 minutach jarzynka jest gotowa.

 

 

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *