Składniki
- 1 dorodny kabaczek
- 2 duże cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki keczupu
- musztarda
- mielona słodka papryka
- cukier
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie
Obrany ze skóry, pozbawiony miąższu kabaczek pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić w cienkie piórka, czosnek posiekać.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć kabaczek, często mieszając (powinien się lekko zrumienić).
Na oddzielnej patelni podsmażyć cebulę i czosnek, gdy się zeszklą, dodać koncentrat, keczup, przyprawy.
Podlać 2 łyżkami wody i zagotować.
Całość połączyć z kabaczkiem i trzymać na niewielkim ogniu, pod przykryciem, od czasu do czasu potrząsając naczyniem.
Po 10 minutach jarzynka jest gotowa.