Składniki
- 7 jajek
- 3 ugotowane ziemniaki
- 1 cebula
- 1/2 żółtej papryki
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 pomidora
- natka pietruszki
- szczypiorek
- sól
- pieprz
- garść startego sera
- ser feta
Przygotowanie
Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę i podsmażyć z cebulą, papryką i pomidorem.
Jajka roztrzepać z posiekaną pietruszką i doprawić pieprzem oraz solą.
Masą jajeczną rozlać na podsmażone warzywa.
Dodajemy starty ser.
Smażymy na małym ogniu do momentu aż jajka zaczną się ścinać.
Podważyć frittatę łopatką, aby nieścięta masa spłynęła.
Frittatę odwrócić na drugą stronę używając talerza i z drugiej strony też chwilę smażyć.
Gotowe danie posypać szczypiorkiem i serem feta.