Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym

Składniki

  • 1 kg fasoli szparagowej
  • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego lub 25 dag świeżych pomidorów
  • 1 cebula
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 1 łyżka mąki
  • przyprawa do zup
  • nać pietruszki
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Fasolkę szparagową oczyścić z włókien, drobno pokrajać i ugotować do miękkości.

Drobno posiekaną cebulę lekko zrumienić.

Poddusić razem z pokrajanymi pomidorami lub przecierem.

Dodać fasolę, podlać wywarem i zasmażyć mąką.

Doprawić do smaku.

Podawać z ziemniakami i jajami sadzanymi.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *