Składniki
- 75 dag fasolki szparagowej
- 25 dag papryki zielonej
- 20 dag pomidorów
- 1 cebula
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka mąki
- kilka łyżek wina
- nać pietruszki
- ziele angielskie
- cukier
- pieprz
Przygotowanie
Fasolkę oczyścić z włókien, opłukać, pokrajać i ugotować w małej ilości wody.
Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokrajać w plasterki, dodać obraną, opłukaną i pokrajaną cebulę.
Podsmażyć na oliwie.
Dodać da fasolki i poddusić.
Gdy potrawa zmięknie, dodać pokrajane w cząsteczki pomidory, zasmażkę z tłuszczu i mąki i chwilę jeszcze poddusić.
Doprawić do smaku, dolać czerwonego wina.
Podawać z ryżem lub ziemniakami.
Ostatnio zaczęłam interesować się zdrowszą kuchnią, a lubię fasolkę i paprykę, więc chętnie wypróbuję to danie, ale muszę poczekać na sezon na fasolkę. Już nie mogę doczekać się:)