Cykoria po królewsku

Składniki

  • 30 dag cykorii
  • 10 dag posiekanych orzechów włoskich lub arachidowych
  • 1 nieduża kwaśna pomarańcza
  • 3 łyżki oliwy lub dobrego oleju
  • garść posiekanej zieleniny (rzeżucha, natka pietruszki)
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Cykorię oczyścić, ewentualnie usunąć gorzkie piętki.

Listki rozdrobnić.

Po­marańczę obrać, usunąć pestki i białe błonki.

Pokroić w kostkę i wymieszać z cykorią.

Dodać orzechy i posiekaną zieleninę, dob­rze wymieszać.

Doprawić oliwą, cukrem, solą i pieprzem.

 

1 Comment

  1. znakkam

    Moja babcia zrobiła to danie i smakowało mi. Mój brat nie był zbytnio zadowolony z tego jedzenia,ale to normalka, on uznaje tylko i wyłącznie dania mięsne, jak coś jest bez mięsa to według niego nie jest to jedzenie:)

    Reply

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *