Cukiniowy paprykarz

Składniki

  • 1 duża cukinia
  • 3 różnokolorowe papryki
  • 2 duże cebule
  • 20 dag koncentratu pomidorowego lub 3 duże pomidory
  • 2 kostki rosołowe
  • szczypta ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do smażenia

Przygotowanie

Cukinię obrać i pokroić w kostkę.

Cebulę posiekać, zeszklić, włożyć rozkruszoną kostkę rosołową.

Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę.

Dusić razem z cebulą do miękkości. Dodać cukinię, poddusić, przyprawić.

Wlać koncentrat pomi­dorowy, zamieszać i dusić jeszcze kilka minut.

Do paprykarza można dodać 20 dag zesmażonego boczku.

 

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *