Ciasto francuskie z warzywami

Składniki

  • 300 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 mały kalafior (600 g)
  • 250 g brokułów
  • 250 g marchwi
  • sól
  • 250 g czereśniowych pomidorków
  • 250 g gotowanej szynki w kawałku
  • 300 g homogenizowanej kremowej śmietany
  • 3 jajka
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • suszone nasiona warzyw strączkowych na fałszywy wypiek

Przygotowanie

Ciasto – Płaty ciasta wyjąć z opakowania i położyć obok siebie do rozmrożenia.

Obłożenie – Kalafior i brokuł podzielić na drobne różyczki.

Marchew obrać i podobnie jak szynkę pokroić w drobną kostkę.

Czereśniowe pomidorki sparzyć i ściągnąć skórkę.

Polewa – Kremową śmietanę wymieszać z rozkłóconymi jajkami i mocno przyprawić solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *