Zapiekane roladki z łososia

Składniki

  • 200g łososia (świeżego lub wędzonego)
  • 150 ml śmietany 18%
  • 100g mozzarelli
  • 100g pomidorów z puszki
  • 3 średnie ziemniaki
  • 2 ząbki zmiażdżonego czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Łososia pokroić w plastry.

W każdy plaster zawinąć kawałek ziemniaka, mozzarelli i kawałek pomidora.

Gotowe roladki ułożyć w żaroodpornym naczyniu.

Śmietanę, sól, pieprz i czosnek dokładnie wymieszać i gotowym sosem zalać roladki.

Piec pod przykryciem 30 minut w temp. 200°C.

10 minut przed końcem pieczenia odkryć danie, aby przyrumienić sos.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *