Zakąska z łososia

Składniki

  • 8 średniej wielkość plastrów wędzonego łososia
  • 8 plasterków sera salami
  • 1 jajko
  • 1 ogórek
  • 1 pomidor
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • tarta bułka
  • oliwa do smażenia
  • liście sałaty
  • zielenina

Przygotowanie

Plastry łososia rozłożyć na tacy.

Plasterki sera posy­pać roztartą w dłoniach przyprawą prowansalską.

Panierować w jajku, tartej bułce i smażyć na bardzo gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.

Usmażone ułożyć na plastrach łososia, zwinąć i położyć na li­ściach sałaty.

Przybierać cząstkami pomidora, plaster­kami ogórka i zieleniną.

Podawać gorące.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *