Tuńczyk z makaronem

Składniki

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (po 170 g każda)
  • 1/4 opakowania makaronu świderki
  • 5 dag pieczarek (kapelusze)
  • 10 dag sera żółtego
  • 1 szklanka sosu beszamelowego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do formy

Przygotowanie

Makaron ugotować al dente.

Kapelusze pieczarek pokroić w plasterki i usmażyć na gorącym oleju.

Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić.

Ser zetrzeć na tarce.

Pieczarki, rybę i połowę sera wymieszać z sosem beszamelowym i dodać do makaronu.

Przyprawić pieprzem i solą.

Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem.

Przełożyć przygotowany makaron i posypać resztą sera wymieszanego z bułką tartą.

Piec około 20 minut.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *