Tosty z tuńczykiem i cukinią

Składniki

  • 8 kromek pieczywa tostowego
  • łyżeczka masła
  • puszka tuńczyka w oleju
  • duża cebula
  • 2-3 twarde mięsiste pomidory
  • młoda cukinia
  • 4 wydrylowane zielone oliwki
  • 4 plastry żółtego sera
  • łyżka zielonych listków tymianku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Pomidory oczyszczone ze skórki pokroić w dość grube plastry.

Cebulę obrać, sparzyć wrzątkiem, pokroić w cienkie plasterki.

Umytą i osuszoną cukinię pokroić w paski, a oliwki w plasterki.

Na 4 tostach rozłożyć równomier­nie plastry cebuli, kawałki tuńczyka, plastry pomidora, plasterki oliwek i paski cukinii, posypać je solą, pieprzem i posiekanym ty­miankiem.

Pozostałe 4 kromki chleba cienko posmarować masłem i obłożyć plastrami sera.

Tak przygotowane kromki przykryć kromkami z tuńczykiem, zapiekać 5-6 minut.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *