Tortilla z tuńczykiem

Składniki

  • 5 okrągłych tortilli o śr. 32 cm
  • 2 puszki tuńczyka sałatkowego w oleju
  • 20 dag duszonego z czosnkiem szpinaku
  • 1 słoik suszonych pomidorów w oleju z ziołami
  • 1 opakowanie serka mascarpone
  • 2 pomidory
  • sałata do dekoracji

Przygotowanie

Tortille posmarować serkiem mascarpone (dokładnie smarować także brzegi).

Tuńczyka osączyć z oleju, pomidory należy sparzyć, obrać i pokroić w małą kostkę.

Suszone pomidory osączyć z oleju (olej można wykorzystać do sałatek lub smażenia).

Uduszony szpinak osączyć.

Na każdej tortilli rozkładać po trochu tuńczyka, szpinaku, pomidorów w kostkę i dookoła ułożyć suszone pomidory.

Zwijać dość ciasno jak naleśnik i kroić ukośne plastry około 1,5 cm szerokości (nie przyciskać noża, by farsz nie wypłynął a kawałki nie były wygniecione, nóż ma być bardzo ostry ).

Układać fantazyjnie na półmisku.

Ozdobić sałatą i zieleninką.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *