Tilapia z sosem koperkowym

Składniki

  • 3 filety tilapii
  • przyprawa typu Warzywko
  • zielone liście (długie) pora
  • 1/2 cytryny

Sos:

  • 500 ml śmietany 36 % (tortowa)
  • pęczek koperku
  • przyprawa kurkuma
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Filety pokroić na pół wzdłuż lub nawet na 3 części , związać je wąskimi (namoczonymi w wodzie) liśćmi pora.

garnku zagotować wodę, wrzucić zawiązane ryby, połówke cytryny i około łyżkę przyprawy warzywko.

Gotować przez około 10 minut.

Sos: śmietanę wlać na suchą patelnię, dodać koperek, kurkumy do zabarwienia na żółto, sól i pieprz do smaku.

Smażyć do zgęstnienia.

Sosem polać rybę.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *