Tatar z pstrąga

Składniki

  • 1 kg pstrągów
  • 1 cytryna
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • 1 peczek koperku
  • 2 cebule
  • 1 mały sloik grzybkow marynowanych
  • Maggi
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Pstrągi wyczyścić, umyć i wyfiletować.

Zdjąć skórę.

Zmielić na maszynce do mięsa lub drobno posiekać.

Do masy dodać dobno posiekany koperek, sok z cytryny, oliwę, maggi do smaku, sól i pieprz.

Dobrze wymieszać.

Tak przygotowany tatar uformować w kulki.

Ogórki, cebulę i grzybki pokroić w drobną kostkę.

Kulki tatara obłożyć posiekanymi warzywami.

Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *