Tatar śledziowy

Składniki

  • 50 dag matiasów
  • 3 jajka na twardo
  • kiszony ogórek
  • 2 cebule
  • 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
  • po łyżeczce cukru i musztardy
  • 2 łyżki oleju
  • ostra mielona papryka
  • pieprz
  • natka
  • szczypiorek
  • sól

Przygotowanie

Cebule drobno kroimy, posypujemy cukrem i odstawiamy na 15 minut. Natkę i szczypiorek siekamy. Ogórka obieramy. Matiasy moczymy ok. godziny. Płuczemy. Ryby, ogórka i jajka siekamy, mieszamy.

Dodajemy koncentrat, musztardę, doprawiamy. Mieszając, wlewamy olej, aż tatar będzie kleisty. Układamy na półmisku.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *