Tatar kapitański

Składniki

  • 4 niepanierowane kostki z morskich ryb
  • 1-2 konserwowe ogórki
  • 1-2 cebulki
  • 3/4 szklanki majonezu
  • 1 łyżeczka soku tabasco lub pikantnego keczupu
  • garść posiekanej zieleniny (szczypiorek, natka pietruszki)
  • warzywna przyprawa typu vegeta
  • sok z cytryny
  • sól

Przygotowanie

Kostki rybne skropić sokiem z cytryny i natrzeć przyprawą warzywną.

Ugoto­wać na parze lub w tradycyjny sposób, w niewielkiej ilości wody.

Dokładnie od­sączyć i pokroić w kostkę.

Ogórki i cebulę pokroić w kostkę, wymieszać z majonezem i posiekaną zieleniną.

Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem tabasco.

Przed po­daniem schłodzić w lodówce.

 

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *