Szparagi z łososiem i warzywami

Składniki

  • 40 g szparagów zielonych
  • 40 g wędzonego łososia białego
  • 1 cebula
  • 1 pęczek botwinki
  • 1 por
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody.

Szparagi ugotować w 0,5 l lekko osolonej wody i odcedzić.

Odcedzoną wodą sparzyć botwinkę i osączyć.

Por pokroić na 2 cm kawałki.

Cebulę pokroić w drobną kostkę.

Łososia pokroić w plastry.

Rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej cebulę i zeszklić.

Dodać szparagi oraz por i smażyć pod przykryciem przez 3 minuty.

Dodać do tego pokrojoną na kawałki botwinkę, doprawić pieprzem oraz solą, wymieszać smażyć przez 1 minutę.

Całość przełożyć na talerz.

Na wierzch położyć plastry wędzonego łososia.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *