Składniki
- 40 g szparagów zielonych
- 40 g wędzonego łososia białego
- 1 cebula
- 1 pęczek botwinki
- 1 por
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody.
Szparagi ugotować w 0,5 l lekko osolonej wody i odcedzić.
Odcedzoną wodą sparzyć botwinkę i osączyć.
Por pokroić na 2 cm kawałki.
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Łososia pokroić w plastry.
Rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej cebulę i zeszklić.
Dodać szparagi oraz por i smażyć pod przykryciem przez 3 minuty.
Dodać do tego pokrojoną na kawałki botwinkę, doprawić pieprzem oraz solą, wymieszać smażyć przez 1 minutę.
Całość przełożyć na talerz.
Na wierzch położyć plastry wędzonego łososia.