Sola w cieście

Składniki

  • 1 kg filetów z soli
  • 3/4 szklanki wody
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki vegety
  • 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • sól

Dodatkowo:

  • sałata
  • zielone i czarne oliwki

Przygotowanie

Filety skropić sokiem z cytryny i posypać vegetą.

Przygotować ciasto: roztrzepać jajko, dodać do mąki i razem z mlekiem, wodą, szczyptą soli zmiksować.

Na końcu wsypać natkę.

Kawałki ryby zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.

Podać na półmisku z sałatą oraz czarnymi i zielonymi oliwkami.

1 Comment

  1. anne22

    Smaczne danie. Myślę, że częściej będę robić na obiad solę w cieście.

    Reply

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *