Śledziowe koreczki

Składniki

  • 1 duży, zielony ogórek
  • 4 filety śledziowe (matiasy) w zalewie z oliwą
  • 1 duża cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1 kopiasta łyżka masła
  • zielenina
  • pieprz

Przygotowanie

Ogórek pokroić na niezbyt cienkie, ukośne plasterki, na każdym ułożyć dekoracyjnie paseczki papryki, tak aby wychodziły poza krążek ogórka.

Przygotowanie kremu: masło, drobno posiekaną cebulę i filety rozdrobnić w malakserze na jednolitą, puszystą masę.

Połączyć z majonezem, doprawić pieprzem.

Krem prze­łożyć do woreczka z końcówką lub szprycki.

Na przygotowanych krążkach ogórka formować zgrabne kopczyki, przybierać zieleniną.

Podawać nie później niż 10 minut po gotowaniu.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *