Śledzie z rodzynkami

Składniki

  • 1 kg płatów śledziowych
  • 15 dag rodzynek
  • 5 cebul
  • 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki octu
  • 3 ziela angielskie
  • 2 listki laurowe

Przygotowanie

Cebulę pokroić w krążki po czym zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać listki laurowe oraz ziele i nadal trzymamy na ogniu.

W trakcie dodawać cukier, ocet, koncentrat oraz rodzynki.

Dokładnie wymieszać i gotować około 10 minut.

Po tym czasie odstawić na bok do ostygnięcia a śledzie pokroić na mniejsze kawałki.

Następnie układać śledzie w słoiku, każdą warstwę polewając marynatą.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *