Śledzie po japońsku

Składniki

  • 5 matiasów
  • 4 jajka
  • 4 cebule
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 papryka czerwona
  • 1 słoik majonezu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżeczka cukru
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Cebulę pokroić w kostkę, przyprawić solą, octem, olejem i cukrem, wymieszać i wyłożyć na półmisek.

Ogórki pokroić w kostkę, ułożyć na cebuli.

Na tym ułożyć ugotowane połówki jajek.

Matiasy wymoczyć.

Każdy płat przekroić wzdłuż na dwie części i owinąć nimi jajko.

Jajko ze śledziem udekorować majonezem, natką i czerwoną papryką.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *