Śledzie po cygańsku

Składniki

  • 60 dag filetów śledziowych
  • 1 szklanka oliwy
  • 2 korniszony
  • 7 łyżek keczupu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 duża cebula
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • cukier

Przygotowanie

Śledzie moczyć 1 godzinę (aby nie były za słone).

Cebulę pokroić na cienkie półplasterki i mieszać z pokrojonymi w paseczki korniszonami, posiekaną zieleniną, keczupem, oliwą oraz drobno posiekanym lub przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i płaską łyżeczką cukru.

Śledzie ułożone w słoju zalać przygotowanym sosem i odstawić na kilka godzin, żeby naciągnęły.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *