Śledzie imbirowe

Składniki

  • 3 – 4 filety śledziowe
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 spora cebula
  • 2-4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/4 szklanki delikatnego bulionu warzywnego
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego

Przygotowanie

Śledzie wymoczyć, a następnie pokroić.

W miseczce wymieszać pokrojoną w drobną kostkę cebulkę, imbir, pieprz ziołowy,gałkę muszkatołową i ocet balsamiczny.

Powstałą mieszaninę zalać gorącym bulionem i poczekać, aż przestygnie.

Wtedy domieszać koncentrat pomidorowy, olej i delikatnie śledzie.

Przełożyć szczelnie przykryte do lodówki.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *