Śledź z jabłkami

Składniki

  • 60 dag filetów śledziowych
  • 1 soczyste jabłko
  • 1 ząbek czosnku
  • liść sałaty
  • 4 łyżki oleju
  • sok z cytryny
  • natka pietruszki
  • sól

Przygotowanie

Czosnek rozetrzeć z solą, połączyć z 2 łyżkami oleju i sokiem z cytryny.

Wymoczone filety rozłożyć, posmarować czosnkiem, zwinąć w rulony i spiąć wykałaczkami.

Jabłko umyć, przekroić, wyciąć gniazdo nasienne, pokroić na plastry i ułożyć na półmisku.

Na plasterkach jabłka ułożyć rulony ze śledzi, udekorować liściem sałaty i gałązkami natki pietruszki.

Skropić pozostałym olejem.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *